Yörüksüt’ten ‘süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığı’ iddialarına tepki
  • Süzme Yoğurt Süzme Yoğurt
  • Tam Yağlı Kaymaklı Yoğurt Tam Yağlı Kaymaklı Yoğurt
  • Kaymaksız Yoğurt Kaymaksız Yoğurt
  • Köy Yoğurdu Köy Yoğurdu
  • Rende  Peynir Rende Peynir
  • Krem Peynir Krem Peynir
  • Üçgen Peynir Üçgen Peynir
  • Bez Peynir Bez Peynir
  • Çubuk Peynir Çubuk Peynir
  • Örgü Peynir Örgü Peynir
  • Tel Peynir Tel Peynir
  • Lor Peynir Lor Peynir
  • Salamura Topak Peynir Salamura Topak Peynir
  • Yağlı UHT Süt Yağlı UHT Süt
  • Pastörize Tereyağı Pastörize Tereyağı
  • Rulo Kaymak Rulo Kaymak
  • Kahvaltılık Kaymak Kahvaltılık Kaymak
  • Labne Labne
  • Naciye Ana Yoğurt Naciye Ana Yoğurt
  • Gülek Beyaz Peynir Gülek Beyaz Peynir
  • Süzme Peynir Süzme Peynir
  • Beyaz Peynir Beyaz Peynir
  • Misket Peynir Misket Peynir
  • Tava Yoğurdu Tava Yoğurdu
Yörüksüt’ten ‘süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığı’ iddialarına tepki

Yörüksüt’ten ‘süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığı’ iddialarına tepki

MERSİN - Süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığına dönük iddialara tepki gösteren Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, “Uluslararası uzmanların araştırmasına göre, tam yağlı süt ürünleri bile, bu riskleri artırmıyor. Bu iddiaları dile getirenler, bilimsel gerçekliği görmezden geliyor” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra Irak’ta da yatırımları bulunan, İngiltere ve Romanya’da yatırım fırsatlarını araştıran Mersin merkezli Yörüksüt’ün Yönetim Kurulu Başkanı Öz, süt ürünleriyle ilgili İngiltere’nin en saygın gazetelerinden The Guardian’da yayınlanan araştırmanın devrim yaratabilecek bir çalışma olduğunu söyledi. Öz, “Bu araştırma, süt ürünlerinin sağlığa zararlı olabileceğine dair yaygın inancı ciddi bir biçimde sarsıyor. Peynir, süt ve yoğurdun tam yağlı olanları bile kalp krizi ve felç riskini artırmıyor. Bu yanlış inanca dayalı korku artık miadını doldurmuştur ve bitmelidir. Halkımız bundan zarar görmektedir” dedi. Öz, süt ürünleriyle ilgili iddiaları ortaya atanların bilimsel gerçekliği görmezden gelmemesi gerektiğini savundu.

‘Hiçbir bağlantı bulunamadı’

Araştırmanın, İngiliz, Danimarkalı ve Hollandalı araştırmacıların işbirliğiyle, daha önce yapılmış 29 çalışmanın meta-analizi olarak yapıldığını ifade eden Öz, “Bu meta-analizin ortaya koyduğuna göre, yüksek veya düşük yağlı süt ve süt ürünleri tüketimi ile tüm sebeplere ve kalp-damar hastalığına bağlı ölüm oranlarını da içeren sağlık sorunları arasında hiçbir bağlantı bulunmamıştır. Aslında, fermente süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini bir miktar azaltabileceği de ortaya çıkmıştır” diye konuştu. Bu araştırmanın Türkiye’de medya organları tarafından yayınlanmadığını ve hak ettiği yeri bulamadığını ifade eden Öz, “Umarım bu önemli araştırmalar yeterli yaygınlıkta paylaşılır ve halkımız sağlıklı beslenmeyle ilgili yanlış ve zararlı inanç ve alışkanlıklardan kurtulur” dedi.

 

MELTEM AHATOĞLU

  • Yörüksüt’ten ‘süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığı’ iddialarına tepki
YÖRÜKSÜT

Bizden Haberler

Babalar Gününüz Kutlu Olsun.
Babalar Gününüz Kutlu Olsun.

Ailemizin emektarları olan...
Ailemizin emektarları olan...

 Mersin Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Plasiyer e

Yörüksüt ailesi olarak...
Yörüksüt ailesi olarak...

21 Mayıs Dünya Süt Gününüzü Kutluyoruz

MERYAD İlk Yönetim Kurulu Toplantısı
MERYAD İlk Yönetim Kurulu Toplantısı

MERYAD (Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği) ilk Yönetim K

Engelliler Haftası
Engelliler Haftası

Gezende Erik Festivali
Gezende Erik Festivali

Yörük Süt Yükleniyor