Kefir

 

Kefir, süt ve süt ürünleri, kemik sağlığının korunması başta olmak üzere vücutta pek çok önemli görevleri bulunan ve insanlarda yaşam boyu gereksinim duyulan minerallerden bir tanesi olan kalsiyumun temel kaynağıdır. Çocukluk döneminde kemik yapımının, büyüme ve gelişmenin sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi, yaşlılık döneminde ise osteoporoz gibi kemik hasarıyla ilişkili hastalıkların önlenmesi açısından yaşam boyunca günlük olarak en az 2-3 porsiyon süt veya süt ürünü tüketimi önem arz eder.

Sütten elde edilen kefir, kalsiyum ve protein gereksinimini karşılarken içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde sağlık üzerinde sayısız olumsuz faydayı da beraberinde getiren oldukça değerli bir besin türüdür. Sağlığı koruması ve birçok hastalık türüne karşı koruma sağlaması nedeniyle sağlıklı bireylerin düzenli olarak kefir tüketmesi önerilmektedir.